Hitro do zdravih nohtov

14. 06. 2013
0 Komentarjev

Rumeni ali motni nohti so lahko znak glivične okužbe nohtov, ki doleti vsakega desetega Slovenca. Okužba je na začetku videti nenevarna, vendar se sčasoma brez ukrepanja lahko okuži celoten noht, ki postane zadebeljen in povzroča bolečine pri nošenju obutve.

Oboleli najprej opazijo spremembo barve nohtov: belkasti, rumenkasti ali rjavkasti madeži pomenijo, da se pod nohtno ploščo širijo glivice. Ker sta okužena tako noht kot koža pod nohtom, je treba zdraviti oba, saj z odstranjevanjem okužene roževinaste plasti nohta napravimo prostor za zdravljenje  glivic na koži.

Za vse, ki imajo lažjo do srednje težko glivično okužbo nohtov, je v  okviru samozdravljenja na voljo temeljita, hitra in neboleča oblika odstranjevanja okuženega dela nohta s kompletom za zdravljenje glivičnih okužb nohtov Canes-Nail.

Mazilo Canes-Nail selektivno mehča okužene dele nohta, pri čemer ne poškoduje zdravih delov nohta. Okuženega nohta se s strgalom znebimo na neboleč način v dveh do treh tednih, na okuženi koži pod nohtom pa nadaljujemo zdravljenje s protiglivično kremo, kot je canespor, še 4 tedne.

Več na www.canesnail.si.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.