PORTRET ONA: KATARINA VENTURINI

14. 06. 2013
0 Komentarjev

Štirikratna svetovna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih, ki je 25 let blestela na plesišču, častna meščanka Ljubljane, prejemnica reda za zasluge RS, sodnica in trenerka mladih plesnih upov v plesni šoli Plesna zvezda, ambasadorka zdrave prehrane … Predvsem pa ženska, ki jo poleg vseh dosežkov lahko občudujemo tudi zaradi njene neizmerne pozitivne energije, optimizma in energičnosti.

Ko vas spremljamo ‘od daleč’, dajete občutek neizčrpne energije, moči, dinamike in vztrajnosti. Ali se vam zdi, da živite na ‘prehitevalnem ali na odstavnem pasu’?
Zagotovo in žal na prehitevalnem. Velikokrat si rečem, da bi bilo dobro, ko bi se malo ustavila, si vzela čas zase … Ker vem, da to ni mogoče, si rečem: »Počivala bom v pokoju.«

S čim si napolnite baterije, kaj vas žene naprej? Kaj potrebujete za svojo dušo?
Zagotovo mi napolnita baterije ples in učenje plesa. Neizmerno uživam, ko podajam plesno znanje začetnikom, plesnim laikom. Ko iščem načine, da bi jih na čim bolj enostaven način in čim hitreje naučila plesati. Poleg tega pa si napolnim baterije ob koncih tedna, ko se z mojim dragim z avtodomom podava po Sloveniji in bližnji okolici.

Ste tudi ambasadorka zdrave prehrane. Katerih živil ne bi mogli pogrešati na svojem krožniku?
Res je, s ponosom sem postala ambasadorka zdravega življenja za trgovsko podjetje, ki je kot prvo v Sloveniji predstavilo linijo bio izdelkov. Velik poudarek dajem raznoliki sezonski, naravni in bio prehrani. Brez sadja in zelenjave ne bi preživela.

Uživate tudi superživila, ki so vedno bolj priljubljena, ali ste tradicionalistka v prehranskem smislu?
Imate prav, sem tradicionalistka v prehranskem smislu. Najraje uživam lokalna živila. Superživil ne uživam, njihov okus mi večinoma ne odgovarja.

Katere so vaše razvade? Kaj si radi privoščite na skrivaj?
Moja razvada je vsekakor čokolada, ki mora biti mlečna in z oreški. Nimam navade, da bi si delček čokolade shranila za prihodnjič. Brez težav pojem cel zavojček.

Katera potovanja in kraji so se vas najbolj dotaknili? Lansko leto ste se vrnili v Avstralijo …
Vsaka dežela, vsak kraj se me je dotaknil po svoje. Avstralija je lepa, še bolj pa jo naredijo lepo ljudje in njihova prijaznost. Zagotovo pa je Japonska tista dežela, ki se me je zelo dotaknila s svojo drugačnostjo in v katero bi se še rada vrnila.

Avstralija pa bo v vašem spominu ostala na posebnem mestu še zaradi enega čudovitega dogodka – tam ste se namreč poročili. Občutite kakšno razliko med zakonom in partnerstvom, tako v sebi kot v odnosu, ali se ni nič spremenilo? Kako doživljate zakon?
Tako je, lani sva se po desetih letih skupnega življenja poročila. Neke velike razlike v odnosu ne občutim. Občutim pa razliko v sebi. Ponosna in vesela sem, da je Damjan moj mož. Predvsem se mi zdi, da sva se s poroko na poseben način še bolj povezala.

Kakšne pa so vaše želje, cilji za prihodnost? Je ostala še kakšna zmaga, ki si jo srčno želite doseči?
Največja želja je, da bi z Damjanom postala družina.

Hvala za pogovor in želim vam še veliko ‘življenjskih zmag’.

 

Piše: Lara Kos