Razgibano poletje

14. 06. 2013
0 Komentarjev

Prihajamo v najbolj vroče obdobje leta. Poletje je tu! Pripravila sem vaje, ki vas bodo okrepile in izoblikovale, tako da bo vaše telo na plaži zasenčilo nove kopalke. Za še boljše počutje predlagam, da vaje izvajate na prostem. Narava vabi!

ZADNJICA:
Postavimo se na vse štiri. Dlani so pod rameni, kolena pod boki. Pogled je usmerjen v podlago. Hrbet in vrat sta ravna, rahlo stisnimo trebušne mišice. Nogo pokrčimo in jo dvignimo v višino zadnjice. V položaju vdihnemo skozi nos, z izdihom skozi usta pa dvignimo nogo malo više od višine zadnjice, do točke, ko se zadnjica napne. Z vdihom spustimo nogo nazaj v višino zadnjice. Vajo ponovimo v treh serijah po osem.

Pazimo, da hrbet ostane raven in trebuh stisnjen, tako da ostane ledveni del hrbtenice stabilen.

 

 

NAROBE SKLECA:
Usedimo se na podlago. Noge iztegnimo, prste na nogah postavimo v položaj špičke. Naslonimo se na roke in dlani obrnimo proti zadnjici.

Lažja stopnja: V položaju vdihnemo skozi nos, z izdihom skozi usta pa dvignimo zadnjico od podlage, do točke, ko so kolena, kolčne kosti in ramena v isti linji. Z vdihom spustimo zadnjico nazaj na podlago. Vajo ponovimo osemkrat.

Težja stopnja: Ko dvignemo zadnjico od podlage, vdihnemo, z izdihom dvignemo eno nogo od podlage in z njo naredimo tri pulze gor in dol. Z vdihom nogo spustimo na tla in z izdihom ponovimo tri pulze z drugo nogo. Z vdihom spustimo nogo in zadnjico nazaj na podlago. Vajo ponovimo štirikrat.

 

STRANSKI DEL TRUPA:

Uležemo se na bok. Zgornjo nogo postavimo pred spodnjo nogo. S spodnjo roko se naslonimo na komolec, ki je pod rameni. Komolec zgornje roke položimo na zgornji bok. V položaju vdihnemo skozi nos ter z izdihom skozi usta dvignemo spodnji bok od podlage in hkratizgornjo roko iztegnemo čez glavo ter stisnemo trebušne mišice. Položaj zadržimo, dokler ne izdihnemo do konca. Z vdihom spustimo bok nazaj na podlago ter komolec zgornje roke položimo na bok. Vajo ponovimo osemkrat na vsako stran.

 

Piše in predstavlja vaje: Janja Gregorčič
Fotografije: Jasmina Putnik