Uvodnik

15. 02. 2013
0 Komentarjev

Razdalje in bližine

Zavedam se, da življenje niso samo besede, ampak tudi ‘tišine’, premiki, a tudi mirovanja. So dogodki, stvari, ki prikipijo naravnost iz srca in nečemu ali nekomu poklonijo dodano vrednost.

Tudi vam ob prijetnem kramljanju z drago osebo včasih besede – ‘samo pogovarjanje’ niso dovolj in zato vsake toliko na njena ramena prislonite dlan?!

Koliko več je sproščenega, koliko več poklonjenega, ko vajino početje zapečati nekaj, kar med vama še bolj zabriše razdalje!

Saj veste, o katerih trenutkih govorim; tistih, ki se zgodijo čisto spontano, sprožijo se neodvisno od uma. Enostavno jih, iz čiste naklonjenosti – ljubezni, predanosti in vdanosti, sproži vaše srce, ko želi nekaj zapečatiti ali nečemu postaviti ‘ločilo’.

Sama rada vzpostavim pristen stik in rada delujem tako, da je med mano in drugimi čim manj ‘razdalj’. Zato se tudi zdaj z vami pogovarjam, kot bi se s svojim dragim prijateljem.
Govorim, kot da smo se nekdaj že srečali ali se še bomo, kot pravzaprav zdaj, na teh straneh, tudi se.

In kdo smo?
Poti oziroma prihode članov v ekipo revije so prepletala naključja. Vse se je odvijalo hitro in po nekem ‘neprisiljenem’, nenačrtovanem redu. Združile so so podobne želje, vizije in zgodba se je pričela. Naši ustvarjalnosti smo prepustili prosto pot. Energije so se povezale in rodilo se je Življenje.

Naša želja je k vam prenašati branje, ki ne kritizira ali na nekaj, nekoga kaže s prstom. Želimo, da strani ponudijo uvid dlje, onkraj deljenih stališč, želimo, da predstavimo vse dejavnike zgodbe, da lahko vsak zase presodi ‘resnico’. Ozadja so tista, na katerih rastejo krivice ali pravice. Želimo podajati aktualnost – današnjost, a tudi ‘brezčasne’ zgodbe. Take, ki nas ‘dušijo’, omejujejo, in tudi čisto ‘vsakdanje’, na moč čudežne, ki jih pišejo podarjene priložnosti ali čisto (ne)navadni prepleti.

Med vas bi radi ‘poslali’ revijo, iz katere bi se čutila ‘živa’ prisotnost. V isti sapi dodajam: mogoče bo prav drugačnost pristopa, ki jo bomo skozi številke upam le še bolj in bolj upravičevali, tista, ki bo naše besede ponesla med vas.
Od nas. Za vas. V imenu Življenja.

Vesela sem, da ste nas tako toplo sprejeli!

Polona Krušec, glavna in odgovorna urednica
polona@beremzivljenje.si