Življenje

28. 11. 2012
0 Komentarjev

Pred tabo, spoštovana bralka, spoštovani bralec, je prva revija, ki se bere kot knjiga. Prva, ki se tudi sliši, saj bodo njene vsebine v zvočni obliki dosegljive na spletni strani našega multimedijskega portala www.beremzivljenje.si, ki obsega radio in revijo.

Čas, v katerem smo, zahteva drugačnost, drznost, pogum.

In prav z mislijo na te človeške vrline, ki lahko peljejo dlje in obrodijo nove sadove, je zrasla želja po tem, da stopimo med vas na čisto nov, svež in še dostopnejši način – kot revija.

Z vizijo, ki bi še bolj izpolnila naše poslanstvo in dopolnila delovanje našega radia, Radia Pacient, smo ustvarili nekaj, za kar si želimo, da k vam pristopi toplo in domače.

Polno zanosa in pričakovanja je najino prvo snidenje na straneh revije Življenje. Srčno si želim, da vsaka stran k tebi, ki si te že dovolim tikati, saj te nagovarjam kot nekoga, ki ga vabim v svojo in našo bližino, prinese nekaj (p)osebnega.

Vsaka zgodba, ki jo pripoveduje moč zapisane besede, ponuja drugačen vpogled; dlje, širše, globlje.

Pred tabo je prva revija, ki se bere kot knjiga. Prva, ki se tudi sliši, saj bodo njene vsebine v zvočni obliki dosegljive tudi na spletni strani www.beremzivljenje.si. Podpora temu portalu je tudi Radio Pacient v spletni obliki na www.radiopacient.si.

S to potezo tako nagovarjamo vse tiste, ki obožujete pestrost medijev – ponudbo, ki vas ne ‘ovira’, ampak se skozi tehnološko poplavo pripomočkov in naprav širi k vam, kjerkoli že ste.

Dostopnost in dosegljivost našega časopisa nagovarja- ta tudi vse tiste, ki morebiti ne morete videti teh besed. Doseči želimo vse in vsakogar: razposajenega mladostnika, odraščajočo mladino, ženo, moža, babico, dedka … pa tudi slepe, slabovidne, naglušne in gluhe in ostale s posebnimi potrebami.

Čeprav te besedne zveze ne maram, saj so v mojih očeh – in verjamem, da tudi v vaših – nam enaki. Vsi imamo enako srce. Isti vir. Enak žar.

Ž̌ivljenje je revija, ki na svoje strani sprejema vse, kar gradi naš vsakdan. Pričaka te ob postelji in te s prijetnim branjem navdahne za vstop v nov dan.

Počaka te na mizi ob zajtrku, spremlja te na poti v službo, ti krajša čas med odmori in nudi prijetno zavetje v udobju domačega naslanjača.

Je tvoja sopotnica skozi dan, pospremi te v večerni spanec. Je tvoja spremljevalka, ko želiš nasvet, sprostitev in napolnitev v besedi.

Sam izberi čas, ki vama bo namenjen, in tudi vsebine, ki te pričakajo v njej. Prva in zadnja beseda pri nas bo vedno življenje, kar pomeni, da bomo občutljivi do občutljivega, in kar je najpomembnejše: vi, naši bralci, boste pravzaprav naši soustvarjalci. Interak- tivnost, povezava med nami in vami, spoštovane in spoštovani, bo naše glavno vodilo. Kdo, če ne mi, smo Življenje?!

Naša moč bo v tem, da mu znamo prisluhniti.
In predvsem takih zgodb v reviji se veselim tudi sama.

Tebi, ki si tudi del tega, pa izrekam prisrčno dobrodošlico!
Na čim več najinih srečanj!

Toplo ti stiskam roko in se veselim najinega druženja!

Polona Krušec, glavna in odgovora urednica