VARNO V TUJINO

28. 11. 2012
0 Komentarjev

ZA BRESKRBNO POTOVANJE V TUJINI POSKRBI CORIS ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

Spoštovane bralke in cenjeni bralci revije ŽIVLJENJE, ko načrtujete krajše ali daljše potovanje – počitnikovanje v tujini, se nikar ne zanašajte na to, da v enem ali nekaj dneh oz. tednih potovanja po tujih deželah ne boste nenadoma zboleli ali da vas v tako kratkem času ne bo doletela nepričakovana poškodba. Bolezni in poškodbe so v življenju kot ‘slepi potniki’. Ljudska življenjska modrost pravi: »Nesreča nikoli ne počiva«, zato si – pred odhodom na izlet, popotniško avanturo, službeno pot, … v tuje kraje – uredite CORIS asistenčno zdravstveno zavarovanje in s tem odgovorno poskrbite za svojo varnost.

V primeru poškodbe ali nenadne bolezni, vključno z zobobolom, CORIS zavarovanje v tujini krije obisk pri zdravniku, vključno z nakupom zdravil na zdravniški recept, nujno bolnišnično zdravljenje, prevoz do najbližje bolnišnice (tudi helikopterski prevoz, ki je pogosto potreben pri hujših nezgodah in nesrečah), nujni prevoz v domovino …

CORIS in zavarovatelj Adriatic Slovenica krijeta nujne zdravstvene storitve do limita 60.000 € na osebo, tudi nujne zobozdravstvene storitve v tujini do zneska 300 €. Asistenca je organizirana tako, da lahko stroške izvajalcu storitev v katerikoli državi, neposredno plača CORIS.

Ko se za potovanje v tujino odločate sami, v družinskem krogu ali v skupini znancev, prijateljev, sodelavcev, oziroma potujete na zahtevo delodajalca, nikar ne pozabite: poškodba ali bolezen sta nebodigatreba tudi med počitnikovanjem na štirih ali dveh kolesih, na snegu ali v toplih krajih, na križarjenju ali trekingu, v muzeju, hotelu, sredi džungle, puščave, na avtocesti ali ozki vaški cesti, na poletu z letalom, … Prav nič manjša ni možnost bolezni ali nezgode na študijskem potovanju, na jezikovnem tečaju, med strokovno prakso, …

Ne le, da bolezen ali poškodba popolnoma uničita vaše potovanje – nakopljeta vam ogromne, popolnoma nepredvidene izdatke. Zato tudi v reviji Življenje poudarjamo: CORIS je najboljše zavarovanje za brezskrbno potovanje.

Ni odveč omeniti, da stroški zdravljenja v tujini zelo hitro presežejo nekaj desettisoč evrov. V turističnih centrih so praviloma le zasebne zdravniške ordinacije in privatne splošne ali specializirane klinike. Urgentni prevoz, ki ga v tujini povsod opravljajo zasebne družbe, v povprečju stane od 6.000 € dalje in je samoplačniški. Če prištejete še stroške reševanja, ostalih prevozov, pregledov, hospitalizacije in morebitnega povratka v domovino in s tem nadaljnjega zdravljenja, skupni stroški hitro presežejo 30.000 €. Vse to izvajalcem nujne medikalne pomoči v tujini neposredno plača CORIS zavarovanje – kajpak le, če ste pred odhodom v tujino sklenili CORIS zavarovalno polico.

Obenem svetovna CORIS mreža zagotovi brezhibno asistenco, ki jo usklajuje asistenčni center v Ljubljani. Vsi, ki so se zanašali samo na Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja in v tujini zboleli ali se poškodovali, so hitro prepoznali velike razlike med napisanimi pravicami iz javnega zdravstvenega sistema in realnostjo. V reviji Življenje svetujemo le tisto, kar je uporabno kjerkoli in kadarkoli – CORIS zavarovanje vsekakor sodi med priporočila.


Promocijsko besedilo, Marko Valjavec