Zdravljenje brazgotin

12. 04. 2013
0 Komentarjev

Skoraj vsakdo izmed nas ima vsaj eno brazgotino na telesu – bodisi zaradi ureznin, odrgnin, opeklin ali kirurških posegov.
Mnogi od nas bi se jih radi znebili, vendar o terapijah, ki nam obljubljajo rezultate, nismo prepričani.

Nekatere raziskave kažejo, da približno 60 odstotkov prizadetih še nikoli ni uporabilo nobenih zdravil ali pripomočkov za zdravljenje brazgotin. Mnogi tudi ne vedo, da lahko s pravilnim zdravljenjem zmanjšajo tako estetske kot telesne hibe, ki so posledica brazgotin. Z novim Bayerjevim gelom Bepanscar proti brazgotinam, ki ima tudi masažno kroglico, lahko izboljšamo videz brazgotine in omilimo spremljevalne pojave.

Razvili so ga posebej za pravilno nego brazgotin v nastajanju. Ob redni uporabi pomaga pri glajenju, mehčanju in ravnanju opaznih brazgotin. Poleg tega lahko z njegovo uporabo blažimo pogoste spremljevalne pojave, kot so rdečina, napetost, srbenje in bolečine.

Ta nov pripomoček prvič omogoča zdravljenje, ki deluje na tri načine: masaža z masažno kroglico spodbuja razgradnjo odvečnega kolagena v brazgotini, silikonski gel naredi film, ki ščiti nastalo kožo pred izsuševanjem, dekspantenol v gelu pa nase veže vodo v koži in ohranja ravnovesje vlage v koži.

Gel proti brazgotinam sicer z masažno kroglico dopolnjuje obstoječo paleto družine izdelkov Bepanthen za celoten proces celjenja ran: antiseptično delovanje, pospeševanje celjenja ran in odslej tudi zdravljenje brazgotin.